Запрошуємо на навчання на одну з найдавніших і вічно сучасну професію «Кухар, кондитер».
Фантазувати, вміти поєднувати продукти, створювати нові страви і прикрашати їх, опанувати мистецтво кулінарії допоможуть майстри виробничого навчання та викладачі Новороздільського професійного ліцею.
Удосконалити свої вміння, навики, набути досвіду роботи можна на уроках виробничого навчання на новому сучасному обладнанні та платній виробничій практиці в ресторанних підприємствах Закарпатської області.
Сучасний кухар –це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та художніми смаками.
Плюси професії:
• Стабільний прибуток
• Висока зарплата
• Великий попит на ринку
• Хороші перспективи
• професійного розвитку
Обов’язки кухаря:
Повинен знати:
-рецептури, технологію приготування, вимоги до якості, терміни та умови зберігання страв;
– правила експлуатації технологічного обладнання, використання виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів;
– способи раціональної організації праці на робочому місці;
– правила санітарії та гігієни безпечної праці й пожежної безпеки;
– правила порціонування, відпуску страв і кулінарних виробів;
– терміни і умови зберігання страв і кулінарних виробів;
– порядок користування збірником рецептур страв і кулінарних виробів.
Повинен вміти:
-готувати страви та кулінарні вироби із застосуванням різних способів кулінарної обробки;
-порціонувати та відпускати страви та кулінарні вироби.
Професія Кондитер
Професію кондитера часто порівнюють з працею художника. І це дійсно так, це вміння творчо поєднувати смак, запах і форму. Він готує кондитерські вироби, креми, начинки, помадки, цукерки, рулети, печиво вищого ґатунку роздрібного асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів. Всі вони гарно оздоблені і, звичайно, смачні та поживні.
Загальна характеристика професії
Професія кондитера – широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку.
Кондитер повинен знати:
асортимент, рецептури, технологію і режими виготовлення кексів, рулетів, печива, складних тортів і тістечок;
технологію приготування різних видів тіста ( дріжджового, пісочного, бісквітного, заварного );
види сировини, які використовується для виготовлення кондитерських виробів;
оформлення виробів кремом, марципановою масою, шоколадом, фруктами і горіхами;
асортимент виробів, рецептури і режими їхнього готування, види сировини і засоби її переробки, засоби обробки кондитерських виробів;
правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі;
правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.
Заголовок
Custom Post type for Courses
Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis