Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій категорії «В», «С».

+ інформація пронавчання та можливості

Якщо Ви – людина активна, відкрита, уважна та комунікабельна, тоді Ви можете стати кваліфікованим офіціантом, а отже, справжнім обличчям кафе, бару чи ресторану, гарантом високого сервісу і комфорту їх відвідувачів. А опанувати професію офіціанта, відточити майстерність та отримати омріяну путівку в нове життя Ви можете в  Новороздільському професійному ліцеї.

Цікаво, що професія офіціанта є однією із стародавніх: на фресках Єгипетських пірамід зображені люди, які подають їжу до столу фараонів. Очевидно, це й були перші офіціанти.

І сьогодні святкування знаменних дат, подій, весілля або ж прийом видатних осіб, презентації тощо передбачають спілкування за урочистим столом і вже неможливі без офіціантів – людей, що беруть активну участь у загальній святковій трапезі.

Як розсадити гостей, які страви подати ,в якому порядку, кому в першу чергу, яке приладдя покласти біля тієї чи іншої страви – саме цим опікується офіціант, саме він з усією відповідальністю забезпечує порядок і бездоганне обслуговування відвідувачів.

Нерідко офіціант не лише обслуговує людей за столом, але й допомагає їм дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі. Жоден сучасний спеціалізований заклад ресторанного господарства вже не може обійтися без цього робітника. І у злагодженій команді професіоналів одну із головних «скрипок грає» саме офіціант. Очевидно, що для популярності, авторитету закладу вже недостатньо однієї лише смачної їжі або ж затишної обстановки. Офіціант створює враження про заклад, довершує загальну атмосферу, стає передбачливим і уважним господарем для своїх гостей.

До обов’язків офіціанта входить спілкування з відвідувачем, оперативний прийом замовлення, сервіровка столу. Важливо, що сучасний кваліфікований офіціант повинен володіти здібностями актора, лікаря-психолога, дипломата, мати добре розвинену мову, чітку дикцію, приємні риси обличчя, гарну постанову та ходу. Він має бути дотепним, фізично витривалим, винахідливим та люб’язним.. Цим і багатьом іншим премудростям, а ще – певним таємницям професії навчають у Новороздільському професійному ліцеї.

Відмінна сучасна матеріально-технічна база, досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання  ліцею сприяють якісній та оперативній підготовці офіціантів, які є конкурентоспроможними на ринку послуг.

До послуг  здобувачів освіти – навчальні аудиторії, лабораторія з підготовки офіціантів, барменів облаштовані усім необхідним сучасним професійним обладнанням. Виробниче навчання відбувається безпосередньо у навчальному закладі в умовах, максимально наближених до реальних.

У ліцеї, згідно навчального плану, слухачі у повному обсязі вивчають дисципліни за професією, зокрема, «Санітарію і гігієну», «Організацію обслуговування в ресторанах», «Товарознавство продовольчих товарів», «Професійну етику і психологію», «Технологічне обладнання», «Кулінарну характеристику страв» та інші.

Випускники закладу вміють визначити добовий раціон та його харчову цінність, розрахувати енергетичні потреби людей різних професій; обслуговувати споживачів з особливо складною сервіровкою столів, що відображає національні особливості та тематичну направленість закладу харчування: заміських, національних, тематичних кафе, барів та ресторанів; обслуговувати урочисті та офіційні прийоми, наради, конференції, переговори, зібрання; обслуговувати іноземних туристів; здійснювати попередню сервіровку столів залежно від виду обслуговування; надавати споживачам допомогу під час вибору страв та напоїв; рекомендувати напої до страв; подавати деякі фірмові страви та напої з проведенням заключних операцій в присутності споживача, який замовив ці страви; розраховуватися із споживачами, виписувати рахунок на бланку встановленої форми; здавати виручку в касу закладу в установленому порядку; керувати роботою офіціантів нижчої кваліфікації.

Головне, офіціанти вміють і прагнуть дарувати відвідувачам гарний настрій!

Не секрет, що сучасні вимоги диктують обов’язковість якісного обслуговування, і відвідувачі готові платити за сервіс. І здебільшого за професійністю обслуговування вони визначають і рівень закладу. Подбайте про професійний підхід до побудови свого майбутнього! Навчайтеся у професіоналів!

Бармен

Бармен – спеціаліст із приготування і сервірування змішаних напоїв.
Це людина, яка працює в барі. Вона вітає, інформує, дає поради своїм гостям, приймає та виконує їх замовлення.
Два принципових стимули мотивують поведінку бармена – це рентабельність бару та задоволення вимог гостей. Бармен слідкує за тим, щоб напої відповідали смаку гостя, були виготовлені та подані у стилі закладу, виконувались правила гігієни та безпеки праці.

Професія бармена зародилася в Сполучених Штатах Америки в часи «золотої лихоманки».
Тоді в торгових точках у поселеннях продавалося відразу все. Господарі, щоб збільшити товарообіг стали тут же пропонувати і випивку.
Згодом приміщення магазину перегородив бар’єр, що розділив «торгову зону» і «місце для відпочинку», яке стало називатися баром. Тоді ж з’явилися і перші бармени. Коктейлі в їх сучасному вигляді з’явилися також в США..

Бармен повинен добре знати правила подачі напоїв, використовувати барні аксесуари та інструменти. Відмінно знати пропорції та варіанти приготування класичних коктейлів, а також фірмових коктейлів бару. Обов’язковим є знання асортименту та характеристики напоїв, вміння здійснювати закупку, вести переговори з постачальниками, складати карту бара.
Робота бармена включає розташування на полицях пляшок та аксесуарів, суворе дозування напоїв, контроль за підлеглими та за обладнанням. Бармен перевіряє запаси посуду, слідкує за відкриттям та закриттям приміщення, проводить інвентаризацію та інше.
Бармену необхідне добре здоров`я, він повинен вміти працювати швидко, без помилок та завжди люб’язно спілкуватися з гостями.
Бармен зобов’язаний знати смак, букет запропонованих напоїв, вміти прийняти вірне рішення при незвичайному замовленні. Повинен завжди носити чистий бездоганний одяг та чисте взуття. В кишенях не повинно бути зайвих речей. Зовнішній вигляд бармена повинен відповідати стандарту. Руки бармена повинні бути чистими, охайними, використання парфумів та дезодорантів помірним. Бармену не слід вдягати багато прикрас.

Праця бармена належить до розряду фізичної праці середньої тяжкості. Барменами можуть працювати як особи жіночої, так і чоловічої статі, віком від 18 років.
Трудова діяльність бармена здійснюється на підприємствах ресторанного сервісу, а також поза приміщеннями ресторанів, кафе, барів в процесі здійснення кейтерингового обслуговування.

Попит на фахівців з професії бармен на ринку праці є дуже високим.
Згідно статистичних даних, ймовірність працевлаштування після навчання за професією бармен складає 100%. Сьогодні бармен-фахівець може працювати у ресторані, ресторані-барі, кафе, кав’ярнях, кафе-пекарнях, чайних салонах, закусочних, шинках.

Навчаючись у Новороздільському професійному ліцеї, учні з професії бармен, набувають фахових знань, умінь і навичок, готуються застосовувати їх у своїй подальшій професійній діяльності.
Під час проходження виробничої практики на підприємствах ресторанного сервісу, учні вдосконалюють свою професійну майстерність, набувають нових знань та навичок. Крім цього, під час практики роботодавці мають нагоду оцінити професійний рівень молодих фахівців і запропонувати їм після закінчення навчання робочі місця.

Заголовок

Custom Post type for Courses

Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis