Архів для лютого, 2015

Ресторанний турнір

В рамках проведення тижня професійної майстерності 12 лютого 2015р. у Новороздільському професійному ліцеї пройшов позаурочний виховний захід за професійним спрямуванням на тему «Ресторанний турнір». Організатором заходу виступила викладач вищої категорії професійно-теоретичної підготовки з професії «Офіціант, бармен» Богомолова Г.Й. 
У конкурсі взяли участь команди « Ка-Ба-Ре» та «Bar- B – Q».  Команди змагалися між собою у конкурсах «Поле чудес», «Розминка», «Вікторина», «Ерудит» та «Естафета», де показали набуті теоретичні знання та професійні навики з таких дисциплін як «Організація обслуговування в ресторані» , «Кулінарна характеристика страв», «Англійська мова за професійним спрямуванням», «Виробниче навчання» і «Фізична культура».
При виконанні конкурсу «Розминка» на екран демонструвалися зображення предметів, що пов’язані із ресторанним господарством, обладнанням та інвентарем бару, види посуду для обслуговування відвідувачів. Тривалість презентації тривала тільки 1 хвилину.Кількість слайдів презентації відповідала кількості учасників в команді. Кожен учасник команди за правильну відповідь міг заробити 2 бали.
Виконуючи завдання конкурсу «Ерудит» , кожен учасник команди приймав замовлення у англомовного гостя,в якості якого виступали викладачі англійської мови, підходили до стенда та вибирали ілюстрацію страви, яка відповідала замовленню. Викладач дублював замовлення і , якщо ілюстрації співпадали , учасник заробляв 2 бали.
Завдання конкурсу «Вікторина» полягало в тому, що команди – суперники відгадували одні в одних загадані три страви, задаючи питання таким чином, щоб відповідь звучала тільки «Так» або «Ні». На протязі однієї хвилини за кожну правильну відповідь команда могла заробити 10 балів.
У конкурсі «Естафета» учні змагалися у вправності та швидкості перенесення таці з наповненими келихами, демонструючи при цьому правильні прийоми перенесення підноса. За лідерство команда отримувала 10 балів.
Конкурс був організований з метою розвинути в учнів логічне мислення, працьовитість, впевненість у власних силах; вдосконалити уміння творчо працювати в команді; виховувати інтерес та почуття поваги до обраної професії , довести , що професія офіціанта – це постійний творчий пошук та винахідливість.
«Ресторанний турнір» пройшов доброзичливо, невимушено, святково.